top of page

Bankalar ve Müşteri memnuniyeti

Güncelleme tarihi: 2 Şub 2023




Merhaba, bu yazımda bankalar hakkında kendi penceremden gözlemlerimi birkaç satır ile ifade etmek istiyorum. Banka isimlerini X ile kodlayarak yazacağım.

Bundan 7-8 yıl önce maaş aldığımız X(1) bankası ile sözleşmenin son ayına kadar sorunsuz çalıştık. Maaş müşterisi olarak tanımlı olduğum için bu süreçte hesap işletim ücreti, EFT, Havale ücreti ödemedim. Ancak son ay fena bir iş yaptılar. Daha 1 maaş oradan alacak olmamıza rağmen maaş müşterisi tanımlamasını iptal ettiler. O ay ben ve diğer arkadaşlarıma hesap işletim ücreti, kredi kartı aidatı, EFT, Havale komisyonu kesintisi yaptılar. Yani bize son dakika golü attılar. Bu bankadan sonra kurumumuzun sözleşme yaptığı X(2) bankasına karşı daha dikkatli oldum, sözleşmenin bittiği gün hesapta hiç para bırakmadım. Tabi bu süreçte ve halen X(1) Bankası peşimi bırakmadı, devamlı arayıp kredi vermeyi, kredi kartı çıkartmamı teklif edip durdu. Kısa mesajlar ile şu kadar ön onaylı krediniz var kullanmak için tıklayın gibi mesajlar hiç durmadı. En sonunda dayanamadım arayan kişiye attıkları son dakika golünü anlattım, ben sizin bankanıza güvenmiyorum, hatta sizden dolayı diğer bankalara da güvenmiyorum beni bir daha aramayın, herhangi bir teklifte bulunmayın dedim. Hatta durmadım banka şubesine gidip açık kalan hesabımı kapattırmak için dilekçe verdim, telefonumdan ileti yönetim sistemi sayfası ile sms ve aramaları engelledim.

Şimdiye kadar yaşadığım banka deneyimlerim %90 olumsuz oldu. Kısa vadeli düşünüp müşteriyi çarpma üzerine düzen kurmuşlar. Ama bir bankayı hariç tutmak istiyorum. Hiç maaş müşterisi olmadığım halde bankanın biri yıllardır habersiz gol atmıyor ve müşteri dostu yaklaşım sergiliyor. İşte bu yüzden kredi çekecek olsam başka bankaya sormuyorum bile. Sadece o bankanın kredi kartını kullanıp tüm otomatik ödemelerimi o bankaya verdim. Maceraya gerek yok, bildiğim kaliteli banka ile devam ediyorum.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page