top of page

Kripto para borsasında Binance TR mi, BTC Türk mü?



Piyasada kullanımda olan Türkçe Coin, Bitcoin, Altcoin alınabilen tüm uygulamaları denedim. Hepsinde bir eksiklik gördüm. Bazısı anlık işlemlere geç tepki verirken, bazısı para çekmeyi zorlaştırmakta. Bazısının yazılımı çok karışık iken, bazıları da fazla sade.

Sonuçta geldim iki uygulamada kaldım. Birisi Binance nin Türkiye versiyonu olan Binance TR, diğeri BTC Turk. Şimdi bu ikisini kıyaslayalım.

Binance TR'nin Coin içeriği BTC Turk'ten çok daha fazla. Mesela ben BNB almak istediğimde Binance'den alıyorum. Binance ile BTC nin komisyon oranları aynı. Komisyon olarak %0.1 alıyorlar. Ancak Binance Referans kodu ile sisteme üye olanlara Komisyonda %20 ya yakın indirim sunuyor. Yani bir nevi Saadet zinciri gibi de görev yapıyor. Yani herkes birbirini üye yaparsa zincirleme herkes komisyondan kar elde ediyor. Tabi bu kar öyle yüksek rakamlar değil. Alım satım yapan birini üye yaparsanız kar ediyorsunuz. Sadece üye yapmak yetmiyor. Herkes kar etsin diye düşünüyorsanız Binance TR 'ye üye olmak için aşağıdaki linkten inidirebilirsiniz. Üye olduktan sonra arkadaşlarınızı üye yapmayı unutmayınız.

Referans kodu istediğinde A485U1F7 kodunu girdiğinizde alım satımlarda kar etmeye başlarsınız.



Gelelim BTC Türk uygulamasına. BTC de Binance gibi %0.1 komisyon almakta. Hem alımda hem de satımda. BTC Türk'ün ara yüzü Binance'a çok benziyor. Bazı sayfalarda daha iyi eklemeler yapılmış. Kullanımını öğrenmek Binance'dan daha kolay. Fakat komisyon konusunda BTC Türk daha katı. Yani Binance gibi arkadaşını getir sonsuza kadar birlikte yüzde 20 komisyondan indirim kazan demiyor. Sabit %0.1 komisyonunu alıyor.

Her iki uygulamanın da Çağrı merkezi yok. Mail ile ulaşıyorsunuz. Veya uygulamalar içerisinde Chat/Canlı Destek butonu ile yazışarak ulaşıyorsunuz.

Anlık veri görüntülemede Binance TR daha hızlı, çok küçük değişimleri bile anlık yansıtıyor. Btc Türk daha büyük aralıklarla yansıtıyor. Örnek vermek gerekirse Bitcoin için iki uygulamada da değişimleri saydım. 1 dakikada Binance Tr'de 12 defa yukarı-aşağı oynadı ama BTC Turk'te 2 defa oynadı. Sonuca etkisi var mı derseniz, etki edecek rakamlar olmuyor çoğu zaman. Zaten komisyonu çıkartmak için bile alım satım aralığını biraz açmak gerekiyor yoksa kazandığınız komisyona gidiyor.

Her iki uygulamada da üyelik esnasında Kimliğinizin Ön ve Arkasının resmi ile Kendinize ait selfie resminizi sistem istiyor. Başka türlü üyelik mümkün değil. Bunları istemesinin sebebi güvenlik. Ayrıca kara para aklama ve terörün finansmanını engellemeye yönelik güvenlik güçlerince istenilen bir uygulama.

Yazımı bitirirken aklıma gelen önemli bir noktayı daha söyleyip bitireyim. Binance TR de en az 10 liralık işlem yapabiliyorsunuz, yani 9 liralık Coin alamazsınız, aldığınız Coin in değeri 10 TL nin altına düşünce bozduramıyorsunuz yükselmesini bekleyeceksiniz yada üzerine ekleme yapıp hepsini birden bozduracaksınız. BTC Türkte is bu işlem limiti 100 TL. Yani 100 TL nin altında işlem, alım-satım yapamıyorsunuz. Küçük rakamlarla öğrenmek isteyenler için Binance TR deki rakam daha iyi. İlk başta 20-25 TL atarsınız, onu al sat yaparak sistemi öğrenirsiniz. BTC Türk'te öğrenmek için 100 TL atmanız lazım.

Bir sonraki yazımda garantili alım-satım yöntemi olan Limit Alış-Verişi yazacağım.

Not: Telefonunuza uygulama indirmekte acele etmeyin, önce internet tarayıcıda üyelik yapıp sonra uygulamayı indirmenizi tavsiye ederim. Yoksa Binance'daki komisyondan yapacağınız %20 indirim karışıklığa gidebiliyor.

Üyelik linkleri şu şekilde;

Binance için TIKLAYINIZ.. İndirim/Referans kodu isterse A485U1F7

BTC Turk için TIKLAYINIZ...


(Yukarıdaki yazı yatırım tavsiyesi değildir. Sistemi ufak rakamlarla öğrenmeden büyük yatırımlara girişmeyiniz.)



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page