top of page

Evde Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik

İşte AHEF ten yapılan açıklama;


02.06.2023 tarih 32209 numaralı resmi gazetede yayınlanan Evde Sağlık Hizmeti Sunumu hakkında Yönetmelikle aile hekimlerine geçmişte olduğu gibi herhangi bir evde sağlık hizmeti sunumu görevi verilmemiştir. Aile hekiminin evde sağlık hizmetleri hususunda sadece evde sağlık hizmeti ihtiyacı tespit ettiği hastaları bildirim sorumluluğu bulunmaktadır. Bu sorumlulukta sadece aile hekiminin değil hasta ile bağlantılı tüm kişi ve kurumların sorumluluğuna verilmiştir. (‘’ Başvurunun yapılması ve değerlendirilmesi

MADDE 21- (1) Hasta ya da hasta yakınları tarafından evde sağlık hizmetine evde sağlık iletişim merkezi aranarak ve/veya Bakanlığın belirlediği bilişim araçları vasıtasıyla başvuru yapılabilir. Ayrıca hekim, aile hekimi, bakım ve sosyal destek hizmetlerinde görevli olanlar tarafından da ESYS yazılımı ile entegre yazılımlar vasıtasıyla evde sağlık talepleri yapılabilir. ‘’)

Aile Hekiminin evde sağlık hizmeti sunumu görevi bulunmamaktadır. Bu nedenle AHEF olarak aile hekimliği mevzuatının aksine il idareleri tarafından yapılacak herhangi bir olumsuz yorum veya uygulama durumunda dün olduğu gibi her zaman gerekli hukuki mücadeleyi ve desteği verecektir.

Saygılarımızla

AHEF YÖNETİM KURULU


Yayımlanan yeni yönetmelik;

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page