top of page

Grip aşıları tekrar Eczanelere devredildi


Sağlık bakanlığınca Aralık ayı başında aile hekimliklerine Mevsimsel influenza (Grip) aşısı dağıtımı başlamıştı. Ancak yeni alınan karar ile dağıtım durdurulup dağıtılan aşılar toplanarak Grip aşılarının eskisi gibi reçete ile eczanelerden temin edilmesi yönünde duyuru yapıldı.



Aile hekimliği Bilgi sistemlerinden Uludağ Bilişim tarafından yapılan duyuru şu şekilde;


Mevsimsel İnfluenza Aşılaması ile ilgili aşağıdaki madde; Sağlık Bakanlığı tarafından, ilgili tüm servislerin kapatılarak iptal edildiği ve eskisi gibi Reçetem sisteminden reçete edilerek sürdürüleceği bildirildiği için versiyondan çıkarılmıştır.

Not : Özel Tanımlı Analizler > Hasta Analizleri altına ve Favori Analizlere "Mevsimsel İnfluenza Hedef Liste (20.12.2020 Tarihinde Kaldırılan Son USS Bilgilerine Göre Oluşturulur)" seçeneği eklenerek; USS'den alınan son liste bilgileri ile yerel veritabanınızdaki reçete ve aşılamalarla ilgili analiz yapabilmeniz sağlanmıştır. Bu listedeki hastalar güncellenemeyeceği için, sadece yerel veritabanınızdaki aşı reçete edilme ve uygulama bilgileri girişinize göre değerlendirilip toplam liste sayısı değişmeyecektir.

  • Sağlık Bakanlığı tarafından duyurusu yapılarak USS'ye yeni eklenen Mevsimsel İnfluenza Aşısı Uygulanabilir Kişi Listesi ve Mevsimsel İnfluenza Aşısı Uygulanabilir Kişi Sorgula servisleri programa aşağıdaki gibi uyarlandı.

  1. Hergün ilk açılışta program bir kere tüm listeyi sorgular ve kaydeder. Ayrıca liste ekranındaki Kontrol Et seçeneği ile detaylı liste sorgulaması yapılabilir.

  2. Her Influenza(grip) aşı uygulamasından önce, aşı yapılabilirliği servisten sorgulanır ve olumsuz ise işlem iptal edilir.

  3. Her Influenza(grip) aşı uygulaması esnasında; ATS düşümü sonrası, tekrar servisten sorgula yapılır ve listede son durum güncellenir.

Not : Fiziksel olarak aşılama işlemini her zaman, veri girişi ile ATS onayından sonra yapmalısınız. Aksi takdirde; ATS ve USS'ye gönderemeyip aşı stok sorununuz olabilir ve hatalı aşılama sorumluluğu alabilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page