top of page

Medyatik doktorlar üzerine

Her gün yeni bir iddia çıkıyor. Daha fazlası olamaz derken çok daha abartı ve uçmuş bir iddia geliyor. İddialar iddiaları kovalarken olan aklı karışmış insanımızın sağlığına oluyor. Tıp bilimi diğer bilimlerde de olduğu gibi uzun süreçler sonunda ortaya bir şeyler koyar. Bakıyorsunuz adam TV ye çıkıyor pat diye bir iddiada bulunuyor. Mesela diyor ki Tuzlu ayran Otizm yapar. Yada diyor ki günde 30 yumurta yiyebilirsiniz. Umarım halkta pek karşılık bulamıyorlardır ama maalesef bulduklarını görüyoruz. Hepsi bu saçma iddia ve teorilerle zengin oldular. Geçenlerde medyada sık sık böyle iddiada bulunan bir doktor arkadaşın kliniğini aradım. Muayene ücreti 1000 TL imiş ve 15 gün boş randevusu yokmuş. İnsanlar çaresizce hastalıklarına şifa ararken bir umut bu kişilerinde kapısını çalıyorlar. Şuana kadar onlarca hastam bu tür kişilere başvurdu ama çare bulanını görmedim.

Bir dönem bir krem reklamı dönüyordu TV ler de. Maddi gücü düşük bir bölgede çalışıyordum o zamanlar. Yiyeceği ekmeği almayıp kremi alan bir sürü hastam oldu. Defalarca anlattım, eğer o kremdeki madde gerçekten bu kadar mucizevi etkileri olan bir şey olsaydı şimdiye çoktan global ilaç firmaları onun patentini almış üretime geçmiş olurlardı, ama pek az kişi dinledi. Paraları boşa gidince hak verdiler bana.

Şu sıralar aşı karşıtları epeyce bulandırıyor milletin kafasını. Aynı aşıyı Avrupalı yaptırıyorken benim insanım daha mı değersiz, neden engelleyelim, neden vatandaşımızın hasta olmasına göz yumalım. Ülke ismi vermek istemiyorum ama bu aşıyı yasaklayan ülkelerin insanına verdiği değer ortada, insanın hiç değeri yok oralarda. Aşıyı yaptırmaya çalışan, vatandaşına tavsiye eden ülkelerin de gelişmişlik ve insanına verdiği değer ortada. Neden bu saçma karşıtlık anlamak mümkün değil. Hiçbir bilimsel geçerliliği olmayan iddialar. Biz doktorlar hastaları görüyor ve ona göre yorum yaparken adam hiç hasta görmemiş, aşının yan etkilerini bana anlatıyor.

Kaç aydır Hekim ölümü olmuyordu bu hafta 2 meslektaşımız vefat etti. İkisi de aşısızmış. Allah rahmet eylesin ve onlara bu aşı karşıtlığını aşılayan kişiler de bu vebali aldılar haberleri olsun.

Bizi denek olarak kullanıyorlar diyen insanların bazıları bitkisel diye ne olduğu bilinmeyen ürünlere denek oluyorlar farkında değiller.

Son olarak şunları söylemek istiyorum, Medyaya çıkıp şok iddialarda bulunan kişilerin birçoğu hekim değil. Hekim olanlarında çoğu ürün satıyor yada başka türlü maddi menfaat güdüyorlar. Bu kişilerden dolayı gerçek bilimsel verileri paylaşan, doğruyu söyleyen hekimlerin sesi kısık kalıyor, gözden kaçıyor.

Ortaya yeni atılan her iddiada hemen güvenip, inanıp yanlışa düşmeyelim. Bu iddia doğru da çıkabilir ama bunun için uzun bir süreç gereklidir. Bu uzun süreci takip etmeden kendi sağlığımızı ve sevdiklerimizin sağlığını riske atmayalım.

Sağlıkla ve sağlıklı kalın..

62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page