top of page

Sağlık Bakanlığı Deprem Tayinlerini ne zaman açıklayacak?

Onbir ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetli iki deprem sonrası 6,6 ve Hatay merkezli 6,4 şiddetindeki depremler sebebiyle bir çok ev yıkıldı ve bir çok vatandaşımız hayatını kaybetti. Özellikle Kahramanmaraş ve Hatay illerinde görev yapan doktor ve sağlık personelleri de çok etkilendi. Kimi yakınını kaybetti kimi evini. Kimi mesai arkadaşını kaybetti kiminin psikolojisi alt üst oldu.

Sağlık Bakanlığı bu illerde görev yapan personelinin başka illere tayin talebini 26 Şubat tarihinde almaya başlanmış Geçtiğimiz hafta bu ön talep başvuruları kapanmıştı. Şimdi ön talepte bulunan personeller atamanın neticelenmesini bekliyor. Bakanlık kaynaklarından öğrendiğimize göre birkaç güne kadar illere atamaları yapılanların tercih işlemleri başlayacak. Mart sonu gibi de atama yerleri netleşecek ve bir aylık ilişik kesme/başlayış süresi verilecek.

Sağlık bakanlığında çalışma statüsü olarak birçok seçenek bulunmakta. Bunlardan 657 ye tabi olanlar dışında sözleşme ile çalışanların ne şekilde atanacağı birkaç gün içerisinde belirlenecek.


Atamalar da ilk etapta personelin depremden etkilenme durumu dikkate alınacak.

Ayrıntılar netleştikçe bu sayfa güncellenecektir.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page